Zámok Žinkovy

Unikátna ponuka romantického sídla s históriou dlhšou ako 800 rokov a súčasne jedného z najväčších českých zámkov v osobnom vlastníctve. Jedinečné výhľady na susedné rybníky, udržiavaný lesopark v anglickom štýle a takmer 19 hektárov pozemkov umocňujú výnimočnosť tejto nehnuteľnosti. Zámok vďaka svojej obytnej ploche takmer 12 000 m2 ponúka perfektné zázemie na organizovanie svadieb, konferencií a iných firemných i súkromných akcií. Veľká časť objektu nedávno prešla rozsiahlou rekonštrukciou.

Zámok je najvýznamnejšou ukážkou zámockej architektúry obdobia neskorého historizmu na Plzeňsku. Počas bohatej histórie ho vlastnilo mnoho osobností napríklad z rodov Lobkowitzov, Harrachov alebo rodiny Škodov, zakladateľov automobilovej značky.

Súčasťou areálu je okrem hlavnej zámockej budovy aj kompletne zrekonštruovaná administratívna budova s ​​reštauráciou a plne vybavenou kuchyňou, konferenčnou miestnosťou, recepciou, kancelárskymi priestormi a štyrmi bytmi. Ďalej je tu čiastočne renovovaná hospodárska budova a 12 bungalovov, každý s 2 spálňami, kúpeľňami a toaletami (6 bungalovov je po rekonštrukcii). Mlyn a sýpka môžu po plánovanej rekonštrukcii slúžiť ako reštaurácia a ďalšia ubytovacia kapacita. Nehnuteľnosť má vlastnú čistiareň odpadových vôd (slúžiacu výhradne potrebám areálu zámku), vodáreň napojenú na studňu s prameňom, garáž pre 3 vozidlá a 19 vonkajších parkovacích miest (vrátane 2 státí pre handicapovaných).

Zámocký areál sa rozkladá na veľmi pokojnom mieste v priamom susedstve 2 veľkých rybníkov - Žinkovský a Labuť. V blízkosti vedú turistické značky, cca 3 km odtiaľto prechádza aj Svätojakubská cesta. Okolie ponúka veľké množstvo výletných cieľov, napríklad k vodnému hradu Švihov, niekoľkým hradným zrúcaninám aj do hlbokých šumavských lesov a ďalej až do Nemecka. Vzdialenosť zámku od Plzne je iba 25 km, od Prahy asi 115 km, od letiska Mníchov asi 220 km.

Zastavaná plocha a nádvorie 11 493 m2, orná pôda 6 160 m2, trvalý trávny porast 63 250 m2, lesný pozemok 39 061 m2, vodná plocha 422 m2, ostatná plocha, 68 059 m. Pozemky celkom 188 445 m2.

Prehľadová tabuľka

  • Referenčné číslo
    32806
  • Predajná cena
    7 947 546 €
  • Úžitková plocha
    12 000 m²
  • Zastavaná plocha
    11 493 m²
  • Pozemok
    188 445 m²
  • Parkovanie
    Áno
  • PENB
    G
  • Na stiahnutie

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné

Pozrite sa aj na ďalšie byty v lokalite Plzeňský kraj

Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.